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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  27/10/2009
Data da última atualização:  18/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NAHUM, B. de S.
Afiliação:  BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU.
Título:  Boas práticas agropecuárias - bovino de corte.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP PRODUÇÃO SUSTENTÁVEL DE BOVINOS DE CORTE NA AMAZÔNIA ORIENTAL, 1., 2008, Belém, PA. [Anais...]. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Editores técnicos: Alexandre Rossetto Garcia, Moacyr Bernardino Dias-Filho, René Poccard-Chapuis.
Palavras-Chave:  Agropecuária.
Thesagro:  Bovino; Gado de corte; Pecuária.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/46118/1/nahum00185.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU41314 - 1UMTRA - CDCD 00185
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/06/2007
Data da última atualização:  13/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - A
Autoria:  MIELE, M.; WAQUIL, P. D.; MIELE, A.; MIELE, A.
Afiliação:  MARCELO MIELE, CNPSA; Arlei Coldebella, Embrapa Suínos e Aves; Paulo Dabdab Waquil, UFRGS; ALBERTO MIELE, CNPUV.
Título:  Segments of competition in South Brazilian wineries.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 64, n. 3, p. 227-234, 2007.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: The international restructuring process in the beverage sector reached the winemaking business in the 1990s, changing its panorama. Increasing competitive pressure is a characteristic of this period with significant impact in regions such as the countries belonging to the Mercosul block. To support firm strategies and public policies, the goal of this study was to identify the competition segments in winemaking in Rio Grande do Sul, the southern state of Brazil, and in a specific form to propose a typology of wineries based on the Industrial Organization literature. The data used are from the State Wineries Data Bank of Rio Grande do Sul, which were submitted to multivariate statistical analysis, integrating a cluster and principal components analysis in a group of 381 observations. The results showed the existence of two factors, one related to scale and diversification, and the other related to the quality of the products and of the raw material. From these factors, six groups of wineries were identified that can be named segments of competition in winemaking. Group 1 is characterized by quality and specialization; group 2, by a large production scale and diversification; group 3, by a low added value; group 4, by a micro production scale; and groups 5 and 6, by a low added value, small scale, and specialization. Key words: agribusiness, diversification, scale, typology, wine
Palavras-Chave:  Competitividade; Diversificação; Escala; Tipologia; Vinícola.
Thesagro:  Agronegócio; Enologia; Vinho.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV8741 - 1UPCAP - DD
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